mandag 18. april 2011

PÅSKETRE til besvær og glede....

Jeg har aldri vært veldig begeistret for den typiske "påskegul" fargen, så jeg har galant hoppet over hele pyntingen i alle år. Det har hendt at jeg har glimtet til med noen påskeservietter, men that's it! (Ungene har selvfølgelig fått påskeegg, men det er som regel kjapp affære å gjøre kål på dem...) I år har jeg sett utrolig mye fin pynt rundtom hos dere, blitt inspirert, og sakte men sikkert innsett at påskepynt er litt mer nyansert enn knallgule kyllinger med røde filtnebb:) Så for sikkerhetsskyld har vi iår altså dratt ikke mindre enn et PÅSKETRE(!) på 1,5 meter i hus. Kan da ikke være noe dårligere enn andre på pyntefronten kan skjønne! Og lettpåvirkelig som jeg er, har jeg kjøpt meg påskeegg fra Green Gate og noen andre søte egg som matchet.


Jeg var sånn cirka middels fornøyd når jeg dro på meg støvler og labbet ut i sidelengsvær og hagl i går ettermiddag på gåsungejakt, noe jeg trodde skulle være grei skuring. Jeg ble advart på forhånd om at jeg muligens trengte en stige for å nå opp, da vedkommende hadde vært der før meg og tatt de fineste (les: ALLE!) grenene. "Pffft; jeg tar med meg unga - de klatrer lett oppi der" tenkte jeg. Ikke vet jeg hva som skjedde, men plutselig var alle 3 søkk vekke. Jeg skjønner jo at det er en viss mulighet for at de syns det tok LITT lang tid før jeg klarte å måke tilstrekkelig hagl ut av øya for å se meg ut noen fine grener helt i toppen. Ingen fikk lov til å klatre opp før jeg hadde sett meg ut Grenen med stor G. Det var tross alt dårlig nok sikt om ikke treet skulle vaie mer enn nødvendig i tillegg:) Da var det bare én ting å gjøre da; klatre selv. Vinterkåpe og slagstøvler er kanskje ikke den mest gunstige klatrebekledningen, men jeg fikk kranglet til meg noen gåsunger og et halvt bjørketre, før jeg tuslet hjem.


Da jeg kom hjem skulle det selvfølgelig ikke være mulig å dandere disse kvistene på en pen måte i melkespannet. Uansett hva jeg gjorde ble det vindskeivt eller pistrete. Det hele forverret seg da jeg begynte å beskjære kvistene... Vi ble igrunnen ganske usams, og fortvilelsen eskalerte ettersom gåsungene begynte å fall av i kampens hete. Jeg svettet og bannet da jeg motvillig måtte gi slipp på cirka tre fjerdedeler av gåsungene. Temmelig irritert - og det for et PÅSKETRE! (Har jeg et problem tro???) *ler*



Jeg skal ikke legge skjul på at jeg blir grinete når ting ikke blir som planlagt. Jeg var derfor både stålsatt og forberedt
på slengbemerkninger for å ha realisert nok et vanvittig påfunn når Husbonden kom inn igjen. "Oiiii, NICE! Så flink du er!"
HVA SA????? *sjokkert* Heretter skal jeg pynte til påske i midten av februar - hvert bidige år! Gåsungekrig eller ei:)


Men helfigurbilde av det staselige treet vårt får dere altså ikke:) 
♥ GLAD MANDAG

23 kommentarer :

Vibeke / Mammas Hus sa...

Såååååå fint! :)

Så morsomt du skriver. Jeg ser deg for meg. Og jeg ser meg (og V) for meg, med god knekk i knær og rygg og med rungende latter! ♥ (Typ Fiskebøl vettu)

Godt Isolert/Victoria sa...

Hahahahahahaha!
Jeg bare ser deg helt for meg.
Fine bilder. Jeg har bare stygg påskepynt altså. Jeg vil også ha et tre...!

Hjørnestein sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Godt Isolert/Victoria sa...

Påskepynteverksted neste år - JEPP!

ennahs lille hjørne sa...

beklager slettet komentaren fra Hjørnestein (det var jeg som var logget inn med min søsters blogg, jeg driver litt som hjelpe dame for henne)

Hihihih... Du skriver så bra,, LER her jeg sitter, ser alt for meg.
Skal ikke være enkelt å gå på gåsungejakt..Hihihi..
jeg har pyntet for første gang jeg også, er ikke noe påske-pyntedame. Vi drar uansett på hytta så der blir det nok påskestemning.

God påske til deg og dine:) og nyt synet av gåseungene før de faller av;D

Li/Småtingene sa...

Haha! Man må lide for skjønnheten!
Og skjønt ble det jo!!

God påske!
:-)

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Hehehe..morsom historie! Såg det heile foran meg, og kjenner på at eg og hadde nok blitt ganske grinete;) Men syns det vart kjempeflott eg, hvertfall det du viser her:)
Ha ein strålande kveld!
Klem:)

Jennys fire vegger sa...

Lekkert tre! Ja, den delen vi fikk se ihvertfall... :-D Og en artig historie rundt det, må jeg si, jeg gliste bredt et par ganger. :-)

Og hadde jeg noen gang hørt MIN mann si noe i nærheten av det der, hadde jeg dåna. Heldiggris! :-D

Ha en fin kveld videre og en god påske!
Klem Jenny

Fru Hansen sa...

He,he...det er innsatsen som teller, vet du! Kjenner meg veldig igjen når jeg skulle dandere noen blomstrende ferskengrener jeg hadde kjøpt tidligere i vinter. De var lite samarbeidsvillige kan man si:)

Vi kan desverre ikke pynte innendørs med gåsunger pga pollenallergi hos den oppvoksende generasjon, men jeg syns det er supersøtt! Veldig flott med ulike egg på rad og rekke på ditt påsketre.

Ha en strålende påske :D

ide-puffen sa...

Ser jo kjempefint ut da du. Og noen ting kan være sjarmerende skakt ut vettu he he.
Kos deg vidre.
Klemmings

Smykkas sa...

Jeg synes jeg ser deg, og her ble det en god latter.

Det kan gå med kunstige gåsunger også. Bare som et tips til februar neste år....

Klem

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Herlig☺
Ekstra kjekt når du har jobba sooooo soooo hardt for det☺
Og at mannen likte det-kan det bli bedre?☺
Må vise treet i fullstørrelse..☺

Klem M♥

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

Vakkert!

Anita sa...

Hihi:) *ler*
Vart jo lækkert♥

God påske!
Klem

Har en drøm... sa...

Hahaha Monica!
Syns liksom jeg ser deg dinglende i et tre med gåsunger under armen;))
Utrolig hva man finner på og gjøre!
Men så flott det ble da, i allefall nærbildene, hihi ♥

Kos deg med påskekvelden og nyt synet av treet du har kjempet for...;))

Klem Line

Monica sa...

Hehe, ser det virkelig for meg! :) Men det ble da virkelig fint! Du får kose deg med treet ditt :) Jeg har forresten gått til anskaffelse av en dymomaskin i dag! Fant ut noe lurt, man kan jo bestille fra Clas Ohlson på nettet! Hvorfor har jeg ikke funnet ut det før liksom! :) Gleder meg til den kommer dalende i postkassen :) Klemklem

MissMette sa...

Hei Monica :)
Så herlig innlegg, smilte godt her jeg satt :D -nei det skal vist ikke være så lett alt, jeg også blir hoppende forbanna når jeg plages :)) men jeg syns dette ble knallfint! Koselig med gåsunger og ja, en blir veldig inspirert her i blogglandia. Det er jo sååååå mange kreative og flinke mennesker rundt omkring :)) Alltid koselig å titte innom bloggen din, så mange fine innlegg som gjør meg glad :) Ønsker deg en fortsatt fin uke, og god påske til deg min venn ღ Stor klem fra Mette

Turid sa...

Så utrolig flott dette var, Monica! Gåsunger (eller kattelabber som vi sier i Trøndelag ;-)) er nydelig dekor, og de pastellfargede eggene gjorde virkelig susen. Tror jeg har et melkespann stående i kjelleren jeg også. Kanskje noen kvister hadde gjordt seg oppi der? :-)

Klem, Turid

PS! Har skrytt litt av deg inne på bloggen min. Vel fortjent! ;-)

vintagepia sa...

Hei...som å høre meg sjøll...hi...hi...har ikkje komme meg ut i mæilla bygan æinda førr å få tak i Påskeris...må kanskjebenøtte dagen i dag sia dæ e solgløtt og opphoillsver skal eg få tak i...mæn dæ bli utn gåsonga...så langt e dæ ikkje kommen her nord æinda...hør mæ meg ruint 17-mai...ha en fin tirsdag...klæm,Vintagepia :o)

Marens Interiørverden sa...

#hummm# må fnise litt... ser for meg seansen ja=) det er såå lekkert med gåsunger=) det skal jeg ut å fange nå;) glad påsk;)
klem Maren

Hansen- Lind sa...

Du må ha vært et syn for øye :) Kan ikke la være å le nei :)
Men pent ble det!!
Har vært utrolig sløv i det siste med å besøke blogger, men nå skal jeg slappe av resten av påsken, så da blir det tid!
Vindusfolien var kjempelekker.. kanskje man må kjøpe slikt i presang til foreldrene mine! Vi i skogen sliter ikke med innsyn ;)

Ja og gratulere til husbonden din:)

Ha en herlig tirsdag!
KLEM

Fru.Underberget sa...

Så gøy at du også har ordnet med påsketre:-) Og så bra at det falt i smak hos husbonden din også da! Nyyyydelige Green Gate egg du har hengt opp!

Godt Isolert/Victoria sa...

Påskeeggene er kjøpt på Kid og på Kremmerhuset så det er ikke noe dyre greier! :)

Kleeeeeeeeeeeeeem!