lørdag 31. mars 2012

LESERNES ØNSKE: Soverom

Nest siste innlegg i denne serien er fra soverommet. I all enkelhet en lørdags formiddag. Nå som dagene blir lysere, merkes også behovet for å rydde vekk både nips og overflødige tekstiler som puter og tepper, som har bidratt til lunhet og varme igjennom vinter og mørketid. Nå trenger jeg luft og lys! Og en dæsj blått....;)


Her er det utrolig nok SOOOOOOOOOOOOOL og vårstemning, og jeg nyyyyter:)

 Håper dere har fine dager også 

tirsdag 27. mars 2012

UTFORDRING: Old Chic...

Hos Galleri Bo ligger det nå en utfordring til oss, som går ut på å vise hvordan vi kombinerer gammelt og nytt, og hvordan vi setter sammen elementer fra forskjellige tidsepoker. Jeg elsker denne blandingen, og i likhet med Galleri Bo syns jeg en miks av historie, fortid og nåtid skaper en unik og personlig stemning. Jeg har blandet nytt og gammelt i hele huset, og jeg har valgt å vise dere detaljer fra kjøkkenet vårt.


Kjøkkenet er nytt og skjærfjølen på veggen (fra HK Living) er ny. Det samme er bestikkskuffen og saltkaret på veggen. Skiltet over koketoppen er hjemmelaget. Melkrukken, øsen med lys i og emaljesilen er bruktfunn. 
En salig blanding med andre ord - just the way I like it:)


Her sprutregner det på tredje døgnet, og jeg er ikke det minste misunnelig på dere som bor litt lenger sør som nyter sol og 20 grader om dagen altså...;P Her oppe sparer vi nemlig det gode været til sommeren, dumt å bruke det opp i mars liksom, hihiii;)

♥ Håper dere har en herlig dag, uansett vær og føre 

mandag 26. mars 2012

{DIY} Hyttesofa...

Ikke overraskende har også den helgen blitt tilbrakt på hytta. Sofaen har kommet på plass, og det var mildt sagt etterlengtede sitte/liggeplasser! Og jammen ble det både koselig og romslig:)


Selvom enkelte bloggskeptikere har forbarmet og forbannet seg over palletrenden, er jeg på ingen måte ferdig med den riktig enda. Men for at det ikke skal blir for mye paller, har jeg denne gangen gjort en litt annen vri. Jeg har brukt pallekarmer som jeg har snudd på hodet og lagt pallene oppi. Karmene er malt i fargen BENHVIT (nyyyyydelig farge!) og paller og madrasser er godt skjult under lintepper.


En enkel, og veeeeeldig rimelig løsning - noe som trengs når man møter på uventede utfordringer av DENNE typen:) Vi er avhengig av plass til mange, og med en pitteliten stue ble dette en utmerket løsning. Selvom det er et lite mareritt å "re opp" sofaen etter en koselig lørdagskveld med gode og hjelpsomme venner;)


  Men det er det jo verdt 

mandag 19. mars 2012

DET FØRSTE HYTTEINNLEGGET...

Etter en intensiv, produktiv og ikke minst koselig helg på hytta (som forøvrig har fått navnet Runetun) har denne uken startet med en hel del planlegging av hasteoperasjoner. Helgen begynte veldig bra, vi fikk skrudd opp panelovner, ordnet soverommene, plassert ting i skuffer og skap på kjøkkenet og lagt nytt gulv i stua. I tillegg fikk jeg malt en gammel seng jeg fant i fjøsen, plassert den i stua og hengt opp litt på veggene.


Bordet har jeg fått av svigermor, det var hennes aller første nattbord da hun flyttet hjemmefra i ungdommen. Det var grønt, og jeg malte det blått før helgen. Men etter innspill fra en søt tante ble det malt i samme farge som sengen. Takk for tipset, Tante Elin - det ble mye finere nå;)

MEN; Når man kjøper hus fra nittenhundreogbrødmangel kan det plutselig oppstå noen uventede og uønskede utfordringer. Slik som dette:


Vi hadde tenkt å ta vare på det gamle benkeskapet på kjøkkenet. Det hadde skyvedører og sjarm, men dessverre var det ganske skralt ved nærmere øyensyn. Da vi bar det ut gikk hele skapet i oppløsning og en forferdelig lukt slo i mot oss. Og under 3 lag med fliser, 2 lag tapet og ett lag med en skrekkelig tynn og merkverdig aluminiumsplate fant vi altså dette. Plukk råtten tømmer, klissvått spongulv og møllspist bunnsvill....


Litt betutta satte vi oss ned og snakket om løsninger på problemet og ble enige om å dra hjem. Her fikk vi ikke gjort noe mer denne helgen uansett. Men jeg "skulle bare" gjøre ren en skadet vinduskarm (som vi visste om) slik at den var klar for sparkling og reparasjon til neste helg. "Skal bare" kan bli alt annet enn dét.......


Råttent, råttent og atter råttent. Jammen godt det snart er påske"ferie" ;)
Her er det bare å brette opp ermene og gjøre seg klar for noen heftige arbeidshelger fremover. 
For oppi all elendigheten så syns vi jo det er grådig morro også da, det blir jo bra til slutt?!

lørdag 17. mars 2012

SOMMERLENGSEL...

Da jeg leste sommerlengsel-innlegget hos Hulda forleden dag kjente jeg virkelig lengselen etter sol og sommer komme. Jeg bladde litt i bildearkivet, og drømte meg helt bort... Som jeg gleder meg til lange lyse netter, tynnere klær, grillmat og sommerblomster! 


Her oppe er det dessverre ikke mye som minner om at våren er i sikte, men når den først kommer er den lange og kalde vinteren fort glemt. Og mens vi venter og gleder oss, tilbringer vi også denne helgen på hytta. Vi legger gulv og maler, fikser og ordner, og prøver å få litt varme i huset. 


Alle bildene er fra eget hjem en vaaaaarm julidag i fjor sommer...

 Håper dere har en fin og vårlig helg Gratulerer så mye med 70årsdagen idag, Tante E!

torsdag 15. mars 2012

LESERNES ØNSKE: Spiseplass

Jeg har visst helt glemt å fullføre LESERNES ØNSKE-innleggene... 
Kjøkkenet og stuen er vist, og det neste på listen over rom dere ville se, er spisestuen. 
Den har vært vist ganske hyppig tidligere, men det skjer jo stadig noen forandringer - selvom de er små...;)


Fra kjøkkenet har jeg full oversikt over spiseplassen, og ungene pleier å få servert maten "over disk". 
Både praktisk og koselig:)


Bordet er opprinnelig fra den etterhvert så sagnomsuste Bombay-serien, som de aller fleste har et forhold (eller ihvertfall kjennskap) til. Jeg har malt understellet og laget ny bordplate av hobbyplank. HER kan du lese mer om hvordan jeg gjorde det:) Slagbenken er et bruktfunn, og alle putene er fra H&M Home


Jernstolen har jeg kjøpt hos Hjem i Tiden - og jeg elsker den!! 
De har forøvrig 25% på alle jernstoler nå - jeg har sikret meg stoler til hytta - løp & kjøp du også;)
De andre stolene er bruktfunn.


Jeg lover å ikke glemme vekk disse innleggene igjen, rundturen fortsetter:) 
Neste LESERNES ØNSKE-innlegg blir fra soverommet. 

Ikveld blir jeg å finne i sofakroken med pc'en i fanget. ♥ Blogger 

tirsdag 13. mars 2012

FOR TIDLIG å glede seg til JUL?!

Nja....jeg vil gjerne ha en lang og varm sommer før jeg begynner å glede meg til julen igjen, men enn så lenge kan vi glede oss til Franciska Munch Johansen slipper boken Sanselig Jul. I fjor vår ga hun ut boken Sanselig Sommer med stor suksess, og som mange, inkludert meg selv, har trykket til sitt bryst.


Og jeg gleder meg ekstra mye siden jeg er så heldig at jeg skal få være med i boken, weeeeeee!! Jeg aner ikke hvilke bilder Franciska har valgt ut, så det blir spennende å se;) Og jeg gleder meg minst like mye til å se bilder fra alle de andre inspirerende bloggerne som er valgt ut. Du kan se listen over alle som skal være med i boken HER. Her er noen smakebiter fra boken.

"SANSELIG JUL er en hyllest til julen med vakre bilder og herlige juleidéer
fra de mest inspirerende interiørbloggerne. Gå på oppdagelse i snødekte
vinterhager, vakre rom og eventyrlige julehjem og la deg inspirere til å
skape akkurat den julen du ønsker deg."


Boken er på hele 200 sider, med over 450 fargebilder i flott kvalitet med stivbind og illustrert omslag.
Lanseres i begynnelsen av november i begrenset opplag, så om du vil sikre deg en utgave kan du allerede nå forhåndsbestille den HER


Det blir lenge mellom vært innlegg her inne for tiden... 
For øyeblikket lider jeg under det kjente fenomenet tidsklemma, men håper jeg er back on track om ikke lenge. Takk for alle besøk, koselig å se at så mange titter innom når jeg ikke er "hjemme".

♥ Håper dere alle har det fiiiiint! 

tirsdag 6. mars 2012

UTFORDRING: Here I am - This is me...

...er navnet på NIB's marsutfordring
De vil se hvem vi er. Ikke i form av selvportrett, snarere en komposisjon eller et bilde av interiøret som gjenspeiler personligheten vår. Det populære blå barnerommet (som forøvrig er et JENTErom) har på mange måter blitt Tyrifryds signatur og varemerke, så jeg kan jo ikke annet enn å delta med bilder herfra. For dette er MEG...


Her flyr dagene unna, og bloggingen blir litt mer sporadisk enn ønskelig... 
Forhåpentligvis er jeg snart i normalt gjenge igjen. Det er ihvertfall lengre og lysere dager i sikte, 
og da bør jeg jo få tid til hur mye som helst i løpet av døgnets 24 timer...eller?! ;)


Se forresten alle de flotte bidragene i NIB-utfordringen HER.
Ha en fin kveld alle sammen

fredag 2. mars 2012

SISTE STUEKROK...?! Og takk!

Aller først; TUSEN takk for alle hyggelige kommentarer og gratulasjoner på forrige innlegg. Vi er så glade og spente på tiden fremover, og ekstra gøy (og overveldende) er alle gode ord fra dere, og ikke minst at så mange vil følge med på prosjektene våre der ute. Vi klarer nesten ikke å vente til vi får nøklene overlevert;)


Med disse bildene av kommoden jeg helt uventet fikk servert på døren for en stund siden, tror jeg hver en krik og krok i stuen er vist her på bloggen. Med unntak av tv'en da...men sånne uestetiske saker blogger vi da ikke i hytt og pine...?! *ler*


De to siste ukene har Boligdrøm presentert alle finalistene i Norges Drømmebolig på nettsiden sin. Om du har lyst kan du lese intervjuet av meg HER. Det er fortsatt noen dager igjen å stemme, så om du ikke allerede har stemt er det bare å hive seg rundt:) Det kan du gjøre HER.


Vi har tatt tidlig helg, og tar med oss ungene på hyttetur med gode venner. 
ღ Ha en riktig fin helg, dere søte