torsdag 12. april 2012

GJESTESKRIBENT hos Inspirasjonguiden.no

Har du hørt om Inspirasjonsguiden.no? Det er en nettportal som gir deg inspirasjon i hverdagen! 
Sølvi og Marianne har vært på oppdagelsesferd for deg. Her finner du oversikt over interiørbutikker, blomsterbutikker, klesbutikker og koselige kafeer som er vel verdt å besøke. 
Vel verdt å besøke er Inspirasjonsguiden også - ta en titt da vel. 


I mars var jeg gjesteskribent for Inspirasjonguiden, og her er innlegget mitt:

{HVITT, MEN SART, SORT, SKJØNT & GRØNT}

Jeg bor i det mange vil karakterisere som et «hvitt hjem».  Mange jeg møter er redd for «sykehuspreg» i hjemmet sitt ved massiv bruk av hvitt. Jeg føler det helt motsatt. Det er langt ifra kjedelig å ha et ensfarget lerret – tvert imot! Det er herlig befriende å omgi seg med en helhetlig, ren og lys basis! Det gir fritt spillerom til å putte inn farger etter humør, anledning og årstid, og dessuten er det en ypperlig mulighet til å leke med kontraster. Kraftige kontraster!

Og det er nettopp det jeg har gjort i det siste. Og fargen jeg har lekt meg med? Tro det eller ei; SORT! Det hele startet med at jeg hadde et skilt fra Kremmerhuset med tekst på, som jeg aldri fant den «rette» plassen til. Men en tavle derimot kunne jeg gjerne tenkt meg. Siden jeg ikke fant tavlemaling på butikkene (og ikke hadde tid til å vente på at det skulle bestilles) kjøpte jeg med meg en boks med Lady Pure Color i fargen Dempet Sort.


Og det funker hur bra som helst! Pure Color er helt matt (glansgrad 01) og er meget slitesterk. Ergo er det lett å få krittet til å sitte, og man trenger ikke å være redd for riper eller avskalling i malingen.  Slitestyrken gjør det også superenkelt å vaske bort krittet, gang etter gang.

 Og jeg klarte jo ikke å stoppe der, når jeg så det flotte resultatet – og den fine kontrasten dette ga stuen minJ Så da ble avkappet av en hobbyplate også malt sort. Jeg borret hull i hver side av platen, satte i kraftig hamptråd, og hengte den opp over nattbordet til Husbonden. Og det stoppet neimen ikke der heller! Pipa på kjøkkenet har lenge vært «dead area» som jeg aldri har fått helt dreisen på – så da ble denne også sort.  Ikke bare er det stilig med kontrasten, men det er jo unektelig hyggelig å kunne skrive ned koselig ord og søte beskjeder. Og så er det selvfølgelig moro for ungene å ha en vegg det faktisk er lov å tegne påJ


 Nå er det sikkert noen som undres over den siste delen i innleggstittelen, «SKJØNT GRØNT»? Jeg er ikke utstyrt med grønne fingre fra naturens side, og knallgrønne plastikkplanter kan jeg styre meg for.  Et tips til deg som lider samme skjebne som meg er eucalyptus. Du får kjøpt dem som enkle kvister eller hele bunter, alt etter hva du måtte ønske. De lukter himmelsk, og  i tillegg skal de visstnok holde onde krefter borte. Jeg tørker mine, da står de til evig tid om jeg måtte ønske. Og de lukter fortsatt. Knyt sammen en bunt og sett dem i et Norgesglass, surr en kvist rundt en krans du allerede har, eller lag din egen krans av 3-4 kvister og bind dem sammen med tynn ståltråd. Jeg er avhengig av grønt i interiøret og den sarte, litt romantiske fargen på eucalyptusen gjør seg fint sammen med rustikke kontraster, syns du ikke?

Elsk hverandre hver dag, og lev lykkelig med sukker på!


5 kommentarer :

Barnelykke sa...

Fantastisk lesning - humor og lettleselig, samt med en rød tråd - helt ypperlig!

Birte

Tre Engler sa...

Hei!

Fantastiske flotte bilder også har du skrevet så godt:) likte dette veldig godt!

Klem Merete

liven sa...

Takk for flott inspirasjon!!

Gøy på Tangen sa...

Veldig inspirerende! Er så enig med deg, med hvitt er det jo også så mye lettere å freshe opp og forandre med smådetaljer.
Vakre bilder fra vakkert hjem:)
Ha en fin helg
klem Cathrine

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Søte, fine Monica - jeg saaaaaaaavner deg ♥
Nydelige bilder og finfin tekst - som alltid!