onsdag 28. september 2011

NYTT BARNEROM - Del 2

I forrige innlegg lovte jeg å vise dere flere bilder fra det nye barnerommet, 
og i følge den overveldende responsen kan det virke som dere vil være med inn en gang til?! 
Så med mindre du er sur og masete; Velkommen inn!


Dette artige skiltet kjøpte i Harstad forrige helg, syns det var så søtt og at det var blått var jo igrunnen bare en bonus:) Sengetekstilene er fra Kremmerhuset, Skeidar og Zara Home (Ellos).


Mange har spurt hvor gulvet er kjøpt og hva det kostet. Det er importert fra den tyske leverandøren Parador, og jeg har kjøpt det hos Stigs Montasje på Kapp Melkefabrikk. Det er 9 mm laminat, med høy slitestyrke og et helt kurant låsesystem, og det kostet kr 229,- pr m2. Sammenlignet med tilsvarende gulv hos byggevarehus er dette en helt grei pris.


Jeg digger retroradioen som jeg kjøpte på Elkjøp for litt siden. Der hadde de bare denne fargen, men jeg mener jeg har sett hos en annen blogger (husker selvfølgelig ikke hvilken) at den også finnes i kremfarge. Kurven under Tolix'en, som fungerer som nattbord, heklet Victoria til meg i helgen. Vi gjorde en aldri så liten byttehandel. Jeg fikk to heklede kurver og hun ble lykkelig(?) eier av en gammel trykkeriskuff. Kjekt å la go'sakene sirkulere:)


Kofferten er et Gjenbruksfunn jeg drasset med meg fra Lillehammer tidligere i vår. Jeg visste jo at den ville komme til nytte en dag, som så mye annet;) Kommoden er en dobbel Malm fra Ikea, opprinnelig i bjørk. den er malt med Gustaviansk Blå høyglanset bengalack. Jeg har aldri prøvd å male så glatte flater med Benga tidligere, så jeg håper den holder - et barnerom er jo tross alt utsatt for nokså høy slitasje;)


Knaggrekken er hjemmelaget av rekved vi fant i fjæra i Lofoten under helgens bloggcamp.

Både store og små er i huset er veldig fornøyd med det nye rommet, 
og alle de hyggelige tilbakemeldingene fra dere gjør det ekstra artig, det er dere som inspirerer og driver meg:) 
  
Tuuuusen takk

tirsdag 27. september 2011

BARNEROM - endelig ferdig!

Etter mye planlegging og intens og iherdig jobbing er endelig det nye rommet til Minste-S ferdig! Hun flyttet inn like før helgen og stortives allerede. Og det skjønner jeg egentlig godt, her kunne jeg tenkt meg å bo selv;) Minste-S er overhodet ingen prinsesse-jente. Dukker, smykker og alt som er rosa ligger innerst i skuffen og støver ned. Det er biler og verktøy som gjelder, og som dere kanskje ser er blå yndlingsfargen. Og undertegnede som er veldig glad i blått selv er ganske tilfreds med akkurat dét;)


Sengen er laget av to europaller. Jeg har kappet av like mye på hver pall, og deretter snekret dem sammen igjen for å få riktig lengde. Den gamle skolepulten har jeg kjøpt av Victoria som ikke trengte(?) den lenger. Gyngehesten er fra helgens loppis. I utgangspunktet veeeeldig billig, men akk så dyr den brått ble.

Stolen i taket er fra Kid, og har allerede blitt døpt DS-stolen. Det herlige villsauskinnet har Minste-S fått av noen gode venner av oss. Mens jeg tok bilder av rommet idag, skrev rommets eier en liste over hvem som får komme inn på rommet hennes. Og siden jeg tok så mange bilder av rommet at det blir for mange til ett innlegg, har jeg tenkt å overse denne lista og invitere dere på et nytt besøk i morgen. Håper dere har lyst til å komme:)


Straks foreldremøte i barnehagen, så skal resten av kvelden brukes til å gjøre ferdig den nye gangen;)
Vi blogges!

mandag 26. september 2011

LAMPEN i spisestuen - DIY

I forrige innlegg lovte jeg å vise dere "lampen" over spisestuen. Jeg ønsker meg to store lamper i factory/industri stil,
men siden taket vårt er bombardert med spotter ser selv jeg at det ville blitt i overkant mye.

Derfor lagde jeg min egen vri med hengelykter (tror faktisk at det egentlig er blomsterampler...) og levende lys. Disse er hengt i kroker i taket, før jeg har tredd et kamstål igjennom de nederste ringene der kjettingen er festet. Kamstålet er ingen nødvendighet for lampen, men jeg ønsket at den skulle "henge sammen" og se ut som én lampe, istedenfor to lykter. 


I jernstangen har jeg hengt praktiske ting (ja, du leste riktig, jeg KAN være litt praktisk iblant...) som er i bruk flere ganger i uken. To sneller med blondebånd, gråpapir, hamptråd og en gammel urtesaks. De som kjenner meg vet at mine praktiske innfall ikke veier tyngre enn at det først og fremst må se pent ut, det er liksom ikke hvilket som helst papir som får henge fremme her;)
Uansett; jeg elsker lampen min selvom den gir forholdsvis lite lys. Den bruker til gjengjeld veldig lite strøm;)

I helgen har GodtIsolert-Victoria, MammasHus-Vibeke og jeg hatt vår årlige bloggcamp her i Vesterålen. Vi har som alltid bedrevet massiv shopping med dertilhørende kjøpepress, og latterkrampene har stått i kø. Denne gangen har vi også kombinert dette med en lørdagskveld på legevakta (som også ble veldig artig etterhvert til stor fortvilelse for de andre som satt der), tidenes mest kaotiske loppis i Lofoten, der en meeeeget billig gyngehest plutselig ble mye dyrere en jeg kunne drømt om som følge av en aldri så liten alvorsprat med Onkel Politi (måtte da gå an å vise LITT forståelse for at vi ikke brøt fartsgrensen med viten og vilje, vi var bare ivrige og oppspilte - og ikke minst effektive...;P) Så bør det vel nevnes at samtlige av disse butikkene vi hadde det så travelt med å besøke hadde stengt... Men vi ble både blakke og lykkelige i år igjen.

 Hva vi kjøpte får dere nok se etterhvert;) Love ya, girls!

torsdag 15. september 2011

PYNTEN på spisebordet...

Silje har utfordret oss til å vise hvordan spisebordet vårt ser ut når vi ikke spiser. Jeg har kommet til et punkt der jeg er fornøyd med hvordan ting ser ut, og flytter ikke så mye på ting og tang for øyeblikket. (Selvom jeg kjenner trangen til forandring som kommer snikende ved hvert årstidsskifte...) Unntaket er spisestuebordet som forandres ganske ofte.

Slik ser det ut nå for tiden:


Høstlyngen har fått komme inn, og det strikkede teppet over benken har fått komme frem igjen... *herlig høstfølelse* Vitrineskapet har fått nye høstgardiner i form av kjøkkenhåndklær fra H&M Home. "Lampen" over bordet er hjemmelaget, og brukes til mye mer enn det tiltenkte formålet. Det tenkte jeg å skrive mer om i neste innlegg:)

tirsdag 13. september 2011

RUTETE GULV, fremgangsmåte...

I et innlegg for gaaaanske lenge siden skrev jeg om nye planer for BADEROMSGULVET
Joda, alt gikk etter planen, det ble ferdig dagen etter. Men det tok visst tid å lage et innlegg om det, som jeg lovte. 
Vel, her kommer det ihvertfall, og da tar vi det helt fra scratch tenker jeg;) Slik så badet ut da vi kjøpte huset:

Ikke helt i vår gate, men her var det så mye som måtte gjøres, så badet sto ikke øverst på renoveringslista. 
Men et streif med malerkosten gjør som kjent underverker. Veggen gikk fra gulrosa til hvitt, og gulvet fra beigegulbrun til grått. 
Slik så badet ut for ganske nøyaktig ett år siden:


Å male gulvbelegg fungerer helt fint, men det krever vedlikehold. Et gulv med såpass mye slitasje bør nok males annenhvert år. Da gulvet trengte ett nytt strøk med maling i sommer valgte vi som så mange andre å gå for ruter. 
Først malte jeg to strøk med hvitt.
Så startet den møysommelige jobben med oppmåling og maskering. 
Jeg målte opp med en krysslaser og streket forsiktig opp med blyant. Så maskerte jeg på innsiden av annenhver rute.


Deretter malte jeg annenhver rute, de rutene som ikke var maskert. Easy-peacy, om man holder tunga rett i munnen...;P 


Jeg malte to strøk med TreStjerner i fargen Hvit Lin. For å utjevne høydeforkjellen og skåne gulvet for riper, lakkerte jeg til slutt to strøk med vannbasert gulvlakk som ikke gulner.
Og resultatet?

Håper dere har det bra, og at dere koser dere med koselige høstvær og levende lys. Det gjør jeg;)

søndag 11. september 2011

♥ HØST i Vakre Vesterålen... ♥

Nok en kjempekoselig helg på hytta til gode venner er tilbakelagt. Etter mange årslengsel har Husbonden endelig kommet seg på rypejakt, og det blir nok ikke årets siste. Rypejakt eller ei, herlige Lovik i Vesterålen er balsam for sjelen for både store og små...♥ 


Jeg klarer aldri å se meg mett på den storslagne og mektige naturen vi har her oppe, og hele veien hjem satt jeg og tok bilder ut igjennom bilvinduet. Jeg fikk noen blinkskudd som fortjener et eget innlegg. Se og nyt, ord trengs ikke...


Alle bildene er tatt på strekningen Lovik, Andøy kommune-Melbu, Hadsel kommune.
 Hvem hadde vel trodd at unge Frk M. som trives best med asfalt under begge bena 
og et kjøpesenter i hver hånd kunne la seg målbinde av vakker natur...men det var før jeg kom opp hit...♥ 

Helt til slutt; utsikt fra spisestuen søndag kveld.... Livet er herlig!

fredag 9. september 2011

OOOH, LYKKE (...og Lukas)

Tidligere denne uken var jeg en snartur i Harstad i jobbsammenheng. En av mine favorittbutikker i byen er Lykke & Lukas. De har massevis av flotte ting som ikke "alle" andre har innen interiør, barneklær og verdens beste muffins som de baker fra bunnen av selv hver eneste dag. I tillegg har de hjemmebakt brød og nykvernet kaffe. Idet man entrer døren inn til butikken og lukten av hjemmebaksten slår imot deg, er det rett og slett umulig å ikke falle for fristelsen til å kjøpe noe av dette.


Til jul fikk jeg et gavekort på Lykke & Lukas av en god venninne. Dessverre er jeg ikke så ofte i Harstad, men da jeg fikk jeg sjansen til å bruke det før det gikk ut på dato var det bare å gripe den. Denne gangen hadde jeg til og med bestemt meg for hva jeg skulle ha på forhånd. Veeeel, Lemonade-kassen var kanskje ikke heeeelt planlagt, den var det jeg liker å kalle en bonus...;P
(Det var sjokolade og ostekake muffinsen også, men den rakk jeg ikke å ta bilde av før den var fortært...)
Kurver og kasser får jeg aldri nok av, og disse var nok prikken over i'en i samlingen. 
Litt midlertidig plassert foreløpig, men jeg skal da alltids finne noe velegnet å fylle dem med. 
Tusen takk for julegaven, Maren...

Jeg har fått noen henvendelser fra faste lesere den siste uken som lurer på om jeg har kuttet ut kommentarskjemaet til fordel for Facebook-modulen som ligger nederst i hvert innlegg. Denne funksjonen erstatter ikke  det vanlige kommentarskjemaet på bloggen. Den blir som før:) Jeg har lagt den til for at det skal være enklere for lesere som ikke har egen blogg å legge igjen en hilsen om de ønsker det. Om du har egen blogg og tidligere har kommentert i det vanlige kommentar feltet, er det selvfølgelig valgfritt hvor du vil legge igjen en eventuell hilsen, poenget er at det skal være så enkelt som mulig for alle:)  

Hvis du også vil ha en slik boks, kan du lage det HER.

onsdag 7. september 2011

TING TAR TID...

Byggeprosjektet vårt har stagnert litt av ulike årsaker, så det er omtrent like uferdig som det var forrige gang jeg postet en oppdatering om emnet... Men det går da sakte men sikkert fremover. Igår fikk jeg hjelp av to gode venninner til å tapetsere ABC-bildet på rommet til Minste-S. Jeg har gruet og utsatt, da jeg slettes ikke er noen mester på tapetsering av store flater,
men det er da slettes ingen sak med såååå gode hjelpere...
Nå er det stort sett bare listverket som mangler, så er rommet innflytningsklart - og gjett om jeg gleder meg til å fikse og stæsje! Tapeten heter ABC YOU, og er fra Borge. Gulvet er fra tyske Parador, og er kjøpt hos Stigs Montasje på Toten.


Kommer nok en rekke innlegg fra dette rommet etterhvert, så heng med om du vil se mer;)


tirsdag 6. september 2011

HØSTSTEMNING...

Ingen tvil om at høsten er i anmarsj... Det er (mot normalt) forsatt varmt i nord, men ikveld har det typiske nordnorske høstværet vist seg, og minnet oss på den mørke, ruskete, men koselige tiden som ligger foran oss. Når det regner  i vinkel, stormen kviner rundt husveggene, når det uler i pipa og hele huset knaker...Da er det deilig å sitte under pleddet i sofaen og kjenne på frykten for at hustaket nårsomhelst like gjerne kan ligge hos naboen. Jeg elsker høsten, og ønsker den varmt velkommen....


Et veldig godt tegn på at mørketiden er rett rundt hjørnet, er at jeg plutselig ikke kan ta bilder etter klokka 1800 om kvelden... 
Nå blir det photoshootmaraton på søndager frem til mai 2012:)

Håper dere koser dere

fredag 2. september 2011

AV OG TIL....

...kan jeg sitte å surfe på Finn.no og drømme meg bort. Drømme meg helt bort i luftige bygårdsleligheter fra tidlig på 1900-tallet med takrosetter og stukkatur, malte tregulv med de bredeste gulvlistene man kan tenke seg, doble isolerglass og tre meters takhøyde. For av og til skulle jeg ønske jeg var ultraurban og bodde i en ærverdig bygård på Grünerløkka eller St.Hanshaugen, med støyende natteliv, travle mennesker og biler i altfor høy hastighet som nærmeste nabo... Av og til...

Jeg klarer virkelig ikke å se meg mett på bildene fra denne 5-roms leiligheten i en bygård fra 1898 på St.Hanshaugen. *sukk...* Lekkert og gjennomført til fingerspissene! En hodestups forelskelse kom kastende over meg, bare synd at ikke de 6,2 millionene gjorde det samme...:) Men så er det jammen meg fredelig og godt å bo på landet også. Stillhet og trygghet, ingenting haster. Med havørn, nordlys, bølgeskvulp og lukten av saltvann og kumøkk som nærmeste nabo.... Det er ikke så verst;)
Resten av Finn-annonsen kan du se HER!

Fin fredag til alle som titter innom