mandag 18. mai 2009

17.mai er vi så glad i...

Lille-Gull klar for barnetog!

Denne bunaden måtte jeg ut å kjøpe i hui og hast den 16 mai, da jeg i siste liten (som vanlig) fant ut at alt vi hadde fra i fjor var blitt for lite. Den er sååå fin, og jeg ga, hold deg fast: 130,- kroner for den hos Name It, tilhørende cape kostet bare 70,- kroner..snakk om scoop da!

....og mens vi venter..en LITEN pose kjeks..:)

Jeg i min Gudbrandsdalsbunad som jeg er så glad i...synd jeg får brukt den så sjelden..

Lille-Gull er med i barnehagetog for aller første gang, kan tro det var stas!

Den lille runden vi gikk var lagt til Byavdelingen på Maihaugen, masse søte små mennesker , både småslitne og høye på is og pølse på engang:)

For de som ikke kjenner til Maihaugen, så er det Anders Sandvigs samling av gamle hus fra Gubrandsdalen, fra 1400-1500 tallet og frem til idag. Det er så eventyrlig og befriende å gå der, og med 100 talls bunadskledde småbarn med norske flagg...ja hva skal man si, det ble igrunn rørende vakkert...

Toget var for langt for ruta det var lagt opp til.  Vi gikk helt bakerst i toget, og da vi hadde gått noen få skritt nådde  de første i toget oss igjen:)  Regner med at det blir forlenget rute neste år...:)  I løpet av dagen ble det 3 pølser og 4 is, i tillegg til alt annet som ble konsumert så er det en real dose for ei jente på 2,5 år... strikken gikk ikke ned før klokka 22.15. Alt i alt en fantastisk flott 17.mai med  familie og gode venner, og et vidunderlig vær!Lille- Gull og kusina Oda:)

Håper alle har hatt en like flott nasjonaldag som meg:)

Note to myself: dette inspirerte meg til å skrive et eget innlegg om Maihaugen så dere som popper innom kan få et innblikk i hvor heldig jeg er som har vokst opp rett på andre siden av gjerdet:)

2 kommentarer :

M sa...

),O
lö,)
l),
l
Heisan, kom inn på bloggen din "ad omveier", og ville si at jeg har vært her!
Søt tullemor du har!
Jeg håper du stikker innom meg også!!
Klem fra M

Hanne sa...

DETTE høres ut som en ekte 17. mai, ja! Is og brus til det tyter ut ørene - sånn skal det være :-)Og så fine som dere er, både du og snuppa!
Jeg havnet innom her via bloggen "Som mine dager er". Koselig blogg du har! Og gjett om jeg misunner deg som er nærmeste nabo til Maihaugen, mitt favorittmuseum over alle museer! Jeg har elsket Maihaugen siden jeg var der for første gang som åtteåring. Mange ganger senere har vi lagt veien om Lillehammer når vi har vært sørover på ferie, og alltid blir det en tur på Maihaugen. 1900-tallshusene er et kjemeartig tilskudd.
Ønsker deg en fin, fin dag!
Pludrehanneklem